Tuinstoelen kopen tips

Je wil niet thuiskomen met tuinstoelen die je na de zomer bij het grofvuil kunt zetten. Of met stoelen die bij nader inzien slordig zijn afgewerkt of amateuristisch zijn geverfd. Tuinstoelen kopen is misschien nog wel moeilijker dan stoelen voor binnen. Wat je voor buiten koopt wordt namelijk blootgesteld aan de zon, wind, regen, bladeren en andere invloeden van het weer. Het is daarom belangrijk om de keuze tot een aankoop goed te overwegen. In dit artikel willen we je op weg helpen aan de hand van 5 tips.

 

Tuinstoelen kopen tips

 

1. Let bij het kopen eerst op de functie, dan de vorm

Om te beginnen is het handig als je voor jezelf in kaart brengt waarvoor je tuinstoelen wilt gebruiken, hoe vaak je van plan bent om ze te gebruiken en hoeveel tijd je wil besteden aan het onderhoud van de stoelen.

 

Stel dat je een klein balkon hebt en graag ’s avonds dineert. Je wilt dan het liefste tuinmeubelen die compact, inklapbaar en daarnaast niet te zwaar, maar ook niet te licht zijn. Een kunststof stoel kan bij een zware storm makkelijker wegwaaien en voor houten tuinmeubelen is het wel aan te raden om ze in de winter binnen te zetten. Een metalen tuinstoel is in dit geval dan de beste keuze. Makkelijk te onderhouden, inklapbaar, bestand tegen roest en vele andere weersinvloeden, niet te licht én niet te zwaar.

 

Tuinstoelen kopen tips

 

2. De vorm van tuinstoelen

Waarvoor wil je tuinstoelen gebruiken? Om op je gemak een boek in te lezen, om te zonnen of om mee aan de tuintafel te schuiven voor een gezonde maaltijd? Ga na welke vorm hiervoor het beste geschikt is. Zo heb je stoelen waarin je vrij laag bij de grond en diep zit. Deze zijn niet ideaal om te gebruiken als eetstoelen. Test bij het winkelen daarom alle potentiële tuinstoelen. Probeer je in te beelden waarvoor je je tuinstoel het meeste gaat gebruiken en kijk waar je tegenaan loopt.

3. Houd rekening met de schaduw

Op welk tijdstip wil jij het liefste in je tuinstoel zitten? Is dat midden op de dag? Ga dan na waar op dat moment schaduw is en zorg dat de tuinstoelen daar goed passen. Een verstelbare of makkelijk verplaatsbare parasol is ook een slimme optie.

Tuinstoelen kopen tips

 


4. Kussens en comfort

Het comfortgehalte van je tuinstoelen is belangrijk – heel belangrijk. Misschien wil je metalen of houten tuinmeubelen op je terras voor de stabiliteit en de lange levensduur. Vergeet dan niet om ook zachte tuinkussens aan te kopen. En dan bedoelen we geen pannenkoek kussens. Je weet wel, van die dunne, nietige kussens die heel buigzaam zijn. Ga in plaats daarvan voor dikke kussens die licht voelen als je ze oppakt. Deze kussens hebben vaak een lichte en veerkrachtige vulstof. Ze zijn sneller droog, schimmel krijgt geen kans en je geniet langer van het optimale comfort.

Tuinstoelen kopen tips

5. Tuinstoelen kopen met deze checklist

Tuinstoelen kunnen er in de eerste instantie mooi uitzien, maar na een paar maanden toch voor problemen zorgen. Let daarom altijd op de volgende punten bij het tuinmeubelen kopen:

 

• Passen de tuinstoelen onder je tuintafel? Neem altijd de juiste afmetingen van je tuintafel, je tuin, terras en eventuele andere tuinartikelen mee bij het winkelen.

• Controleer of de poten van de tuinstoelen solide en stevig zijn door erop te gaan zitten. Verschuift of buigt de stoel iets, dan is dat geen goed teken.

• Zijn de schroeven van de tuinstoelen wel van roestvrijstaal gemaakt?

• Controleer of stoelpoten rubberen of kunststof voetjes hebben zodat er geen krassen op je terras kunnen ontstaan.

• Laat je hand langs het hout van stoel glijden om te controleren of die wel mooi glad is geschuurd.

• Ga je voor metalen tuinstoelen? Let er dan altijd op of het wel of geen magnetisch materiaal is en of de stoelen tegen roest kunnen.

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone