Tuinset schoonmaken tips

Ziet jouw witte kunststof tuinset groen van de aanslag of hebben de duiven op je mooi teakhouten tafel gepoept? In een middag heb jij je tuin of balkon weer aan kant met onze tips voor het schoonmaken van je tuinset. Omdat niet iedere tuinset gemaakt is van hetzelfde materiaal hebben wij per soort een aantal handige schoonmaaktips opgeschreven.

Kunststof, wicker en stalen tuinset schoonmaken

Zet een emmer met heet water klaar en doe hier een scheut allesreiniger in. Gebruik voor het schrobben van je tuinset een zachte borstel en een doek. Ga niet aan de slag met schuurmiddelen of een schuurspons in verband met krassen. Je stalen tuinset smeer je na het schoonmaken in met wat autowax voor extra bescherming. Is je kunststof set erg vervuild of verkleurd? Gebruik dan een speciale kunststof tuinset-vernieuwer.

 

tuinset schoonmaken

 

Hout en rotan tuinset schoonmaken

Je (hard)houten tuinset maak je schoon met een mild sopje van water en groene zeep. Gebruik hiervoor een harde borstel. Na de schoonmaak kun je zachthout (denk aan vuren) het beste ieder jaar met een lak, verf of impregneermiddel behandelen. Zo krijgen schimmels geen kans.

 

Een tuinset gemaakt van rotan of bamboe borstel je af met koud water en een schepje zout. Om dit type tuinset te beschermen kun je hem aflakken met een blanke lak. Is je houten set grijs geworden? Schaf dan een speciale ontgrijzer aan. Na één behandeling hiermee is je houten tuinset weer mooi.

 

tuinset schoonmaken

 

Wanneer tuinset schoonmaken?

Maak je tuinset schoon vlak voor het moment dat je hem weer veel wilt gebruiken en vlak voordat de herfst aanbreekt. Een tuinset die tijdens de herfst en winter overdekt of binnen staat zal langer meegaan en mooi blijven. Overweeg bij ruimtegebrek om je tuinset te bedekken met speciale meubelhoezen voor buiten.

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone