Sfeervolle tuinset inspiratie

Kan jouw tuinset wel wat sfeer of kleur gebruiken? Laat je dan inspireren met deze leuke en creatieve ideeën! Binnenshuis heeft de zithoek vaak een belangrijke plek. Tijdens de lente en zomer zijn we vaker buiten. De tuinset is dan eigenlijk net zo belangrijk. Zorg daarom ook voor een gezellige sfeer buitenshuis.

 

tuinset sfeer inspiratie

 

Denk na over wat je belangrijk en mooi vond bij het inrichten van je woonkamer. Pas dit ook toe op je tuinset. Ben je dol op unieke accessoires? Plaats ze dan ook op of rondom je tuinset. Er zijn allerlei soorten tafeldecoraties te vinden. Denk aan geweven manden, moderne schalen, vrolijke tafelkleden, klassieke kandelaars en bijzondere beeldjes.

 

tuinset inspiratie sfeer

Tuinset inspiratie: Kleur bekennen

Voeg kleur en patronen toe aan je tuinset met stoffen. Met een paar mooie buitenkussens verander je eenvoudig de hele sfeer in je tuin. Wissel kussens met patronen af met kussens in een egale kleur voor een meer dynamische look. Je tuinset geef je nog meer kleur door er bijvoorbeeld een kleurrijk buitentapijt aan toe te voegen.

 

Een mooie parasol maakt jouw tuinset helemaal af. Natuurlijk is een parasol ideaal om te vertoeven in de schaduw. Maar het voegt ook een verticaal element toe aan de gebruikelijke horizontale lijnen van jouw terras. Kies de kleur van je parasol zodat deze past bij de rest van je tuinset.

 

tuinset sfeer inspiratie

 

Tuinset inspiratie: Een vleugje luxe

Houd je van luxe? Breng dan wat glamour en luxe aan op en boven je tuinset. Hang bijvoorbeeld een mooie kroonluchter op boven de eettafel! Heb je geen stroom in de buurt om de lamp aan te krijgen? Gebruik dan LED-lampjes die werken op batterijen. Ben je meer fan van kaarslicht? Plaats kaarsen op de tafels en rondom je tuinset. Voor een romantische gloed van bovenaf maak je een kroonluchter met kaarsen die boven de tafel hangt.

 

tuinset sfeer inspiratie

 

Om nog langer van jouw tuinset te genieten, bijvoorbeeld als het ’s avonds wat frisser is, zijn er ook vele opties. Zo kun je je avonden gemakkelijk verlengen met een elektrische terrasverwarming. Houd je meer van een echt knisperend vuurtje? Plaats dan een stijlvolle terrashaard die werkt op gas of op hout bij je tuinset. Zo geniet je nog langer van het buitenleven!

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone