Loungeset onderhoud in de winter

Je koopt natuurlijk een loungeset om te genieten. Vooral in de winter is het fijn om met een mok warme chocolademelk op de loungebank te zitten en te genieten van de mooie omgeving. Maar je geniet pas langer van je loungeset als je hem goed onderhoudt. Vooral in de winter moet je er goed rekening mee houden dat het niet wordt beschadigd. Tuinmeubelen.com zet hier een aantal tips voor jou op een rijtje:

Houten loungeset

Een houten loungeset moet je minimaal één keer per jaar behandelen met olie. Het heeft meer onderhoud nodig dan andere loungesets. Als je geen ruimte hebt om je loungeset op te bergen kun je die afdekken met een beschermhoes.

 

Loungeset onderhoud in de winter

Aluminium loungeset

Aluminium loungesets zijn duurzaam en weersbestendig. Aluminium loungesets hebben weinig onderhoud nodig, maar moeten wel af en toe gereinigd worden. Dit kan door het af en toe met vloeibare zeep te reinigen. Het is belangrijk dat je geen schuurspons of agressieve reinigingsmiddelen gebruikt, omdat deze anders het materiaal van de loungeset beschadigen.

Outdoor textiel loungeset

Outdoor textiel loungesets zijn weersbestendig en kunnen dus altijd buiten blijven staan. Het heeft weinig onderhoud nodig in de winter en is makkelijk schoon te houden. Het is wel van belang om de outdoor textiel loungeset te beschermen tegen UV-straling, vocht, stof en vuil. Dit kun je doen door het zo goed mogelijk af te dekken in een droge ruimte.

 

Loungeset onderhoud in de winter

Vlechtwerk loungeset

Vlechtwerk loungesets kun je het gehele jaar buiten laat staan. Het is wel verstandig om hem in de winter binnen te zetten. Als je ze toch buiten laat staan is het aan te raden om hem af te dekken met een beschermhoes. Vervuiling van de vlechtwerk loungeset is makkelijk tegen te gaan met een warm sopje.

4 Seasons Outdoor loungeset

Als je geen tijd hebt om je loungeset te onderhouden dan is het goed om te kiezen voor een 4 Seasons Outdoor loungeset. Deze loungesets zijn handiger, omdat zij weerbestendiger zijn dan andere loungesets. 4 Seasons Outdoor loungesets hebben kussens die na een harde regen al na 2 uur droog zijn. Hierdoor hoef je het weinig te onderhouden in de winter.

Wicker loungeset

Wicker tuinmeubelen kunnen het hele jaar buiten blijven staan en dus ook in de winter. Het is natuurlijk wel beter om ze binnen te zetten als dat mogelijk is. Maar als je ze buiten laat staan kun je ze gerust afdekken met een beschermhoes.

RVS loungeset

RVS loungesets kunnen het hele jaar buiten staan, omdat zij geen last hebben van zware weeromstandigheden. Het is wel handig om ze af en toe af te spuiten met een reiniger, zodat de zand- en stofdelen verwijderd worden. Zo onderhoud je de RVS loungeset optimaal schoon in de winter.

Beeld: Soren Rose Studio en Besoindelecrire

Deel dit bericht
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone